Køkkenet er et rum man oftest opholder sig meget i. Der er stor forskel på, hvilken størrelse køkkener har og hvad der reelt er plads til. Fælles for alle køkkener er dog at de bør være praktiske og meget funktionelle. Det skal være et rum der er rart at være i, så du kan føle dig afslappet under madlavningen. Læs med her og få gode ideer til redskaber du bør anskaffe til dit køkken.

Bordskånere og grydelapper

Hvis du er typen der laver rigtig meget mad, så kan du overhovedet ikke undvære grydelapper og bordskånere. I dag findes der rigtig mange udgaver af grydelapper og nogle er meget mere morderne end andre. Grydelapper vil du altid få brug for, når du varmer madvarer i ovnen. Som alternativ bruger mange et viskestykke eller håndklæde, som foldes sammen, som ikke er en holdbar løsning. Grydelapper fås i forskelligt materiale, så det handler om, hvad du er mest til og hvad du synes der passer bedst ind i dit hjem. Bordskånere er nødvendige i hverdagen, for ikke at beskadige overfladen på dine bordplader. Du kan nemt fine mange flotte og finurlige bordskånere som i høj grad kan afspejle ens personlighed.

Nå op i højden

Har du et småt køkken, som indeholder mange overskabe. Så kan det være en kæmpe fordel at anskaffe sig en stige. Den er meget funktionel og kan slås sammen efter brug og gemmes bag en dør eller andre steder. Med en stige i dit køkken sikrer du, lige gyldigt hvor høj du er, altid at kunne nå madvarende på øverste hylde. Du behøver ikke at skulle strække dig så langt at du risikerer at skade din krop og katning på køkkenbordet er heller ikke nødvendigt.

Krydderihylde

En krydderihylde eller skuffe er alfa omega i et køkken. Krydderi kan give rigtig mange retter lidt ekstra og du kan let eksperimentere med nye smagssammensætninger. Laver du meget mad vil du nok også foretrække at have friske krydderurter stående i små potter? Krydderihylder placeres som oftest over komfuret, så du har krydderierne i nærheden ved madlavning. er du mere til at gemme krydderierne væk i en skuffe findes der i dag mange forskellige krydderiindsatser, så du kan placere dine krydderier i skuffen uden at det bliver for rodet og uoverskueligt.

 Gode fifs til opvasken

I et køkken er det også nødvendigt at kunne vaske op. Husk at anskaffe dig en vaskebalje, som passer korrekt ned i din håndvask og vær opmærksom på ofte at skifte opvaskebørste, så du undgår baktier. Selvom du måske har en opvasker, kan det være nødvendigt med børste og opvaskemiddel til eksempelvis gryder og pander. Har du ikke plads til en opvaskemaskine i dit køkken bør du også overveje at anskaffe dig et opvaskestativ, som vil give dig mulighed for at line tallerkner, glas og bestik op under opvasken. Efter endt vask er meget vand dryppet fra og det tager derfor ingen tid at tørre af. Et opvaskestativ er meget fordelagtig, hvis man er alene og skal klare opvasken selv.