Der har de sidste mange år været rigtigt meget fokus på den voksende ?fedme-epidemi?. Der er åbenbart flere og flere mennesker her i Danmark der bliver konstateret overvægtige, og det er selvfølgeligt et nationalt sundhedsproblem. Vi ved, at der er rigtigt mange negative effekter ? specielt helbredsmæssige ? ved at have for meget overskydende fedt. Det er noget der bliver lagt rigtigt mange kræfter i at løse. Der lægges afgifter på sukker og andre ?usunde? fødevarer, og i skolerne sætter man ind imod mobning af de overvægtige. Vi ved, at der for mange er et samspil mellem det mentale velvære og deres indtag af kalorier: mobning kan altså ofte forværre situationen ganske betydeligt.

Det er en god ting, at der er fokus på denne udfordring, og at man forsøger at gøre noget ved den. Det kan dog nogle gange godt virke, som om man overser andre udsatte grupper og personer, når man sætter sit fokus skarpt. Det er rigtigt, at der er mange mennesker, der døjer med at de vejer for meget. Men er du klar over, at der også er massevis af mennesker her i Danmark, der har problemer med at tage vægt på?

Der er nogle der er direkte undervægtige, og som kan risikere sundhedsmæssige udfordringer, der ikke nødvendigvis er mildere end dem, som en overvægtig person kan stå overfor. Men selv udenfor disse virkeligt slemme tilfælde, er der massevis af drenge og piger, der arbejder hårdt for at tage bare en smule vægt på. Deres udfordring gøres ikke lettere af, at så få mennesker forstår hvor svært de har det. De kan let blive mobbede over at være ?for tynde?: men modtager ikke den samme sympati og forståelse, som overvægtige kan være heldige at få i dag. Nogle siger ligefrem, at de er ?misundelige? på dem, der har svært ved at tage på. Det er altså en udbredt misforståelse, og det er ikke noget der hjælper dem, der har svært ved at øge deres kropsvægt.

Heldigvis er der da løsninger derude. Har man et seriøst problem med undervægt, så bør man selvfølgeligt søge læge eller anden professionel hjælp. Det er den eneste vej frem: og i sundhedsvæsenet har du god chance for at møde nogen, der forstår at det er en reel sundhedsmæssig udfordring.

Hvis du bare finder det lidt for besværligt at tage vægt på, så kan du hente inspiration fra den måde bodybuildere ?bulker? på. Når en bodybuilder gerne vil bygge store muskler hurtigt, så indtager han et helt vanvittigt antal kalorier i løbet af en dag. Det sker typisk ved at indtage 7-8 måltider på en dag, og ved at drikke shakes med weight gainer. En bodybuilder har altså et lignende problem: de har svært ved at indtage nok kalorier, hvis de bare spiser, når de er sultne. En succesfuld bodybuilder er så en person, der har fundet en løsning på det problem: og den løsning kan du jo så hente inspiration fra.